×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1395/09/16 - 19:29
  • بازدید : 1226
  • تعداد بازدید : 77
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
نریمانی مدیر امور دانشجویی دانشگاه:

محیط خوابگاه ها یک محیط آموزشی است و مسئولیت ما، خدمت رسانی به دانشجویان است

به گزارش مدیریت امور دانشجویی دانشگاه: در آستانه فرارسیدن 16 آذر، سالروز گرامیداشت مقام دانشجو، مصاحبه ای با نریمانی مدیر امور دانشجویی دانشگاه، پیرامون دغدغه های دانشجویی ترتیب دادیم که نظر شما را به آن جلب می کنیم.


 

به گزارش مدیریت امور دانشجویی دانشگاه: در آستانه فرارسیدن 16 آذر، سالروز گرامیداشت مقام دانشجو، مصاحبه ای با نریمانی مدیر امور دانشجویی دانشگاه، پیرامون دغدغه های دانشجویی ترتیب دادیم که نظر شما را به آن جلب می کنیم.

1. به عنوان اولین سوال توضیحاتی را در خصوص تعداد خوابگاه های دانشگاه و ظرفیت آنها بفرمایید؟

در حال حاضر بالغ بر 4000 دانشجو در 14 خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اسکان دارند و به لطف پروردگار و با تلاش مسئولین و همکاران تاکنون تمام دانشجویان واجد شرایط متقاضی خوابگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی و تخصصی و دستیاری در خوابگاه ها اسکان داده شده اند و علیرغم از دست دادن خوابگاه شهید عبدالحسینی(دربند) در ابتدای سال تحصیلی، با عقد قرارداد استیجاری خوابگاه دخترانه سرشار و خوابگاه پسرانه ولیعصر(عج) خوشبختانه با مشکلی در اسکان دانشجویان مواجه نشدیم. 

 

2. با توجه به افزایش پذیرش دانشگاه ها در سال های اخیر، آیا برنامه‌ای برای افزایش ظرفیت خوابگاه ها دارید؟

خوشبختانه با حمایت مسئولین محترم دانشگاه، احداث خوابگاه خواهران در منطقه ولنجک به عنوان اولین خوابگاه استاندارد کشوری آغاز گردیده است و با پیگیری های لازم توسط همکاران معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه عملیات اجرایی احداث این مجموعه بزرگ شروع شده است. لازم است این نکته را عرض کنم این خوابگاه مطابق با شاخص ها و استانداردهای روز خوابگاهی به صورت سوئیت های مستقل طراحی شده و دارای پیوست فرهنگی می باشد که در هفت طبقه با ظرفیت 700 نفر در زمین ملکی دانشگاه و با مشارکت خیرین بنا خواهد شد و بر اساس پیش بینی قبلی کار احداث آن تا 24 ماه به طول می انجامد.

3. در سال های اخیر، اختصاص خوابگاه متأهلی به دانشجویان متأهل به سختی اتفاق افتاده است، توضیحاتی در این خصوص می فرمایید؟

در ادوار گذشته به دلیل افزایش تعداد دانشجویان دانشگاه، مسئولین دانشگاه به منظور اسکان دانشجویان مجرد متقاضی در خوابگاه های دانشجویی، ناگزیر به تغییر کاربری دو خوابگاه متأهلی دانشگاه به خوابگاه مجردی نموده اند. لذا محدود بودن ظرفیت خوابگاه های متأهلی دانشگاه و کثرت دانشجویان متقاضی و طولانی بودن دوره تحصیل برخی رشته ها، موجب افزایش نوبت دریافت خوابگاه متأهلی گردیده است.

4. آیا در خصوص مسایل پیرامون دانشجویان متأهل، تمهیداتی به منظور رفع مشکل مسکن آن ها در نظر گرفته اید؟

خوشبختانه در این راستا عقد تفاهم نامه مشترک فی مابین دانشگاه و صندوق رفاه دانشجویان در وزارت بهداشت و درمان به منظور پرداخت ودیعه مسکن به دانشجویان متأهل در دستور کار قرار گرفت. به لطف خداوند و با مساعدت ریاست محترم دانشگاه، این موضوع به تصویب هیأت رئیسه و هیأت امنای دانشگاه رسید و در حال حاضر این توافقنامه امضا و اجرا شده است و تا کنون 25 فقره وام ودیعه مسکن از محل اعتبارات دانشگاه و با عاملیت صندوق رفاه دانشجویان به متقاضیان متأهل پرداخت شده است. براساس شیوه نامه مدون مبلغ این ودیعه مسکن از 200 تا 300 میلیون ریال و بر اساس مقاطع تحصیلی دانشجویان تعیین گردیده که این مبلغ جدا از ودیعه مسکن پرداختی توسط صندوق رفاه دانشجویان می باشد. نحوه درخواست این وام به صورت مراجعه حضوری به امور دانشجویی دانشکده ها می باشد. امیدوار هستیم تا پایان سال جاری ودیعه متقاضیانی که در اولویت هستند نیز پرداخت گردد.

5. لطفاً در خصوص اتاق ویژه برای دانشجویان نخبه، توضیحاتی را ارائه بفرمایید؟

به دستور ریاست محترم دانشگاه و با هدف رفاه حال بیشتر دانشجویان نخبه اتاق هایی با شرایط ویژه و امکانات بیشتر به این عزیزان در خوابگاه دخترانه سرشار و مجتمع خوابگاهی پسرانه امام علی(ع) با هدف ایجاد محیطی آرام تر به منظور تحصیل علم و دانش اختصاص داده شد. این اتاق ها مجهز به امکاناتی رفاهی بیشتر می باشند و امکان اسکان خانواده این عزیزان نیز در مواقع لزوم فراهم گردیده است. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ملاک نخبه بودن، دارا بودن رتبه قبولی زیر 100 در کنکور سراسری ورود به دانشگاه می باشد.  

6. مدیریت امور دانشجویی در زمینه تغذیه دانشجویان چه امکانات قابل توجهی را در نظر گرفته است؟

با توجه به ضرورت تغذیه سالم و مناسب برای دانشجویان بر اساس دستورالعمل تغذیه سالم همکاران بنده در اداره تغذیه دانشگاه خود را موظف به ارائه بهترین برنامه غذایی یا کیفیت بالا به دانشجویان می دانند. در این راستا این مدیریت سبد صبحانه به دانشجویان خوابگاهی اختصاص داده است که این عزیزان می بایست از طریق ثبت نام و رزرو در سیستم اتوماسیون تغذیه جهت دریافت این سبد اقدام نمایند. مبلغ این سبد به ازای هر نفر ماهیانه شصت هزار ریال مقرر گردیده است. بنده در این جا مفتخرم به اعلام این خبر که هم اکنون ما در دانشگاه برای نخستین بار امکان تهیه و توزیع غذای نیم پرس با هزینه نیم بها در سلف های دانشجویی را فراهم ساختیم. این کار با هدف جلوگیری از اسراف و دور ریز غذا اتفاق افتاد. در بخش دیگری از خدمات تغذیه از حدود یک سال گذشته، اقدام به توزیع مکمل یاری با مگادوز ویتامین Dبه صورت ماهیانه در سطح خوابگاه های دانشجویی کرده است. شایان ذکر است توزیع این قرص با دوز 50000 واحدی با استقبال کم نظیر دانشجویان مواجه گردید و کماکان تداوم دارد.

 

7. در اکثر خوابگاه های دانشجویی با قدمت بالای ساختمان و بعضاً فرسودگی لوازم و تجهیزات روبرو هستیم. آیا در زمینه عمران و آبادانی و به روز کردن تجهیزات خوابگاه ها اقدامات چشمگیری انجام شده است؟

به موضوع حائز اهمیت و قابل توجهی اشاره نمودید. از جمله پروژه های عمرانی که اخیراً به همت دفتر فنی دانشگاه و پرسنل زحمتکش معاونت دانشجویی و فرهنگی انجام شده، می توان به بازسازی و بازپیرایی گسترده در خوابگاه سمیه شامل تعویض و دوجداره نمودن پنجره‌ها، اصلاح و بازسازی کامل موتورخانه و اتاق موتورخانه و اصلاح دسترسی و تغییر درب ورودی موتورخانه، اصلاح و بازسازی کامل سیستم سرمایش، اصلاح مشکل آبرسانی و برق خوابگاه، اشاره کرد. در خوابگاه حضرت زینب(س) موضوعاتی از قبیل بازسازی کامل موتورخانه و اتاق موتورخانه، اصلاح دسترسی و تغییر درب ورودی موتورخانه، ایجاد تاتق رختشویخانه، و بهسازی حیاط و حل مشکل  فاضلاب خوابگاه و... انجام شد. در مجتمع خوابگاهی امام علی(ع) پروژه اصلاح و بهسازی زمین چمن و بازسازی و نوسازی سالن ورزش خوابگاه که در حال تمام می‌باشد، و مقدمات ایجاد و ساخت اتاق ملاقات، نگهبانی و درب ورودی فراهم شده است که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. بزرگترین مجتمع خوابگاهی حال حاضر دانشگاه، خوابگاه دخترانه حضرت زهراا(س) می باشد که بالغ بر 1000 دانشجو در 4 بلوک ساکن می باشند. در این خوابگاه، ساختمان پروژه آشپزخانه مرکزی دانشگاه با ظرفیت پخت 6000 پرس غذای روزانه و ساختمان سالن ورزشی به متراژ حدود 350 مترمربع به اتمام رسیده است و آماده تجهیز و بهره برداری شده است. این خوابگاه سال هاست که با مشکل دفع فاضلاب مواجهه می باشد که بالاخره با پیگیری و تلاش فراوان همکاران معاونت دانشجویی و فرهنگی، هر 4 ساختمان خوابگاه به سیستم فاضلاب و اگوی شهری متصل گردید. همچنین بازسازی و بازپیرایی درب ورودی، طراحی و ساخت اتاق ملاقات، اصلاح محوطه و حیاط خوابگاه، بازسازی و بهسازی موتورخانه این خوابگاه از جمله مواردی است که انجام گردیده است. باعث افتخار است که بلوک 3 این مجتمع که قدیمی‌ترین ساختمان خوابگاهی دانشگاه می باشد به طور کامل مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفت. در این بخش می توان به نوسازی تعداد 15 واحد آشپزخانه، 30 واحد سرویس بهداشتی (30 چشمه حمام و توالت) و 15 واحد تی‌شورخانه با تعویض کامل سقف،کف، دیوارها، نصب کاشی، نصب درب جدید، تعویض زیرساخت برق، سیستم گرمایش و سرمایش، تعویض لوله های آب سرد و گرم و سیستم، پیش بینی سیستم تهویه و رنگ آمیزی کامل  فضاهای عمومی و اتاق‌های دانشجویان اشاره نمود. خوشبختانه با حمایت ریاست محترم دانشگاه و معاونت محترم دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، امسال توانستیم به منظور حفظ زنجیره گرم غذا از پخت تا توزیع و مصرف، کلیه خوابگاه های تابعه دانشگاه را به تعداد 120 مایکروویو مجهز نماییم. جا دارد در اینجا از عنایات جناب آقای دکتر پیوندی و جناب آقای دکتر جزنی به دلیل مساعدت جهت انجام این امور قدردانی نموده و توفیق روز افزون ایشان را طلب نمایم.

8. با توجه به نزدیکی برگزاری انتخابات شوراهای صنفی دانشجویان، در باب این تشکیلات و وظایف آن و انتخابات پیش رو صحبت بفرمائید.

امروزه مدیران در انجام کارها باید، به موضوع مقبولیت اجتماعی و انطباق تصمیمات با ارزش های گیرندگان خدمت توجه داشته باشند. سازمانی که متوجه مسئولیت اجتماعی خود نباشد، در عرصه عمل موفق نخواهد بود، لذا برای آنکه بتواند جایگاه سازمان خود را در جامعه حفظ کند و یا بهبود بخشد، باید به مسئولیت اجتماعی خود بیشتر عمل کند. پاسخگویی یکی از راه هاي ایجاد اعتماد عمومی است. پاسخگویی اجتماعی، پاسخگویی در مقابل مسئولیت های اجتماعی جامعه و خدمت گیرندگان است. از مصادیق این تعهد متقابل بین سازمان های ارائه دهنده خدمت و خدمت گیرندکان، فراهم نمودن امکان گفتمان و تبادل نظر برای فهم مشترک است. این امر در حوزه دانشجویی، در قالب شورای صنفی دانشجویان به عنوان نماینده ای از خود دانشجویان، محقق خواهد شد. با تأکید ریاست محترم دانشگاه بر پاسخگویی اجتماعی و رویکرد مثبت مسئولین دانشگاه، از سال گذشته شورا‌های صنفی دانشجویان، نقش ها و مسئولیت های جدیدی را بر عهده گرفتند. این مدیریت مفتخر است به برگزاری بزرگترین انتخابات شورای صنفی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال گذشته که در12 دانشکده و 14خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برگزار گردید، شوراهای صنفی تشکیل و با رویکرد جدید مشغول به فعالیت شدند. در راستای پاسخگویی اجتماعی، با تشکیل شوراها در دانشکده‌ها، جلسات ادواری با حضور معاونین و مدیران حوزه دانشجویی و آموزشی دانشگاه و هیئت رئیسه دانشکده ها و اعضای شورای صنفی آنها تشکیل شده است. در این نشست ها، مسائل و مشکلات، به منظور بهبود وضعیت آموزشی و دانشجویی دانشکده ها مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت. در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه نیز این امر، محقق شده و فضای گفتمانی مناسبی بین مسئولین و دانشجویان شکل گرفته است. حضور شوراهای صنفی بدین منوال، نتایج قابل مشاهده ای برای دانشجویان در دانشکده ها و خوابگاه ها داشته است. با رویکرد جدید به شوراهای صنفی در دانشکده ها و خوابگاه ها، این شوراها به عنوان منتخبین دانشجویان، توانستند در مراجع تصمیم گیری دانشگاه نقش مهمی ایفا نمایند. اگر دانشجوی ما، شیوه مطالبه‌گری درست، منطقی و مطابق با خرد جمعی را بیاموزد، انتظار می رود بتواند نقش مشاوری امین و متعهد را در دانشگاه ایفا نماید. بایستی از این مولود نوپا، به خوبی مراقبت نمود تا از میسر درست و اهداف مشخص، منحرف نشود، چرا که بزرگترین سم برای شوراهای صنفی، حرکت در میسری غیر از اهداف تعریف شده شوراهاست. اگر افق نگاهمان را کمی دور تر، ترسیم ننمائیم، شاید این فرصت به دست آمده، به تهدیدی برای حضور دانشجویان در عرصه های مختلف دانشگاه بدل شود. تعهد اولین شرط پاسخگویی اجتماعی است. امیدواریم شوراهای صنفی و مسئولین، بتوانند با تعهد بیشتر به وظایف خود در قبال دانشجویان دانشگاه عمل نمایند تا دانشجویان از ثمرات آن به خوبی بهره مند شوند.

 

9. در جایی بر لزوم آگاهی بخشی و اجتماعی شدن دانشجویان با ورود به دانشگاه تأکید نمودید. لطفاً رویکرد خود را در این زمینه بیان نمائید.

دانشگاه در همه جوامع نماد تحول و نوزایی آن جامعه محسوب مي‌شود. بنابراين باید، مبدأ تحولات علم و فرهنگ باشد. احياى هر کار درستی، بایستی از دانشگاه آغاز گردد. دانشجویان به عنوان قشر برگزيده و آينده‌سازان كشور، اصلی‌ترین رکن دانشگاه، وظیفه خطیری در این راه برعهده دارند. بزرگان علوم اجتماعی فرهنگ، راه مشترک زندگی، اندیشهو رفتار انسان در یک جامعه است. فرهنگ را، مجموعهپیچیده‌ای از دانش‌ها، باورها، هنرها، قوانین، اخلاقیات، عاداتو هرچه که فرد به عنوان عضوی از جامعهاز جامعه خویش فرامی‌گیرد، تعریف می‌کنند، که به وسیله آموزش، به نسل بعدی منتقل می‌شود. اجتماعی­شدن(Socialization)، آگاهی­بخشی، آشناسازی کلماتی هستند که برای درک مفهوم ورود موفقیت‌آمیز و جا افتادن درست فرد در خرده فرهنگ­های جدید استفاده می­شوند. در طی این فرآیند افراد تازه­وارد با تطبیق فرهنگ فردی خود با اجتماع جدید، ضمن آشنایی با اهداف، قوانین، مقررات، آداب، رسوم و رویه‌های موجود، سعی می­کنند خود را با اجتماع جدید تطبیق دهند. موفقیت آمیز بودن فرایندی اجتماعی کردن، برای فرد نیز باعث می‌شود او با توجه به برداشت صحیح و منطقی که از اجتماع جدید بدست می­آورد، هر چه سریعتر با ارزش‌ها و هنجارها و قوانین و الگوهای رفتاری آشنا شود، به گونه‌ای صحیح با وظایف خود نسبت به اجتماع جدید آشنا شود. ورود دانشجویان تازه وارد به خوابگاه، نیز از همین قاعده پیروی می­کند. دانشجویان تازه­وارد به خوابگاه، یک زندگی اجتماعی با حداقل5-4سال ماندگاری در محیط جدیدی به نام خوابگاه را تجربه خواهند نمود، لذا اگر فرآیند اجتماعی­سازی دانشجویان به طور صحیح و به­ موقع صورت پذیرد، در حداقل زمان همسویی بین اهداف و رویه­های فرد و خوابگاه شکل خواهد گرفت. در راستای تکریم و توجیه دانشجویان ورودی نیمسال اول 95-1394و همچنین با توجه به اهمیت اجتماعی­شدن و آگاه­سازی دانشجویان نسبت به قوانین و مقررات و مطالبه­گری دانشجویان، برای اولین بار جلسات توجیهی در خوابگاه­های دانشجویی دانشگاه در روزهای آغازین ورود به خوابگاه توسط سرپرستان همه خوابگاه­ها انجام گرفت. در همه خوابگاه های دانشجویی مسئولین مدیریت دانشجویی و خوابگاه ها، طی برگزاری جلسات مشترک با دانشجویان نسبت به تشریح و توجیه قوانین، مقررات، فرآیندها، رویه­ها، آداب، رسوم، چگونگی تشکیل شورای صنفی، شورای فر هنگی در خوابگاه اقدام نمودند و همچنین خواستار مشارکت آنان در تصمیم سازی و اداره هر چه بهتر خوابگاه ها شدند.

10. به عنوان آخرین سوال از شما می خواهم در مورد کارمندان و چگونگی ارتباط موثر این خدمت رسانان با دانشجویان، دیدگاه خود را بیان نمائید. 

دغدغه های موجود در خوابگاه ها را می توان با تشریح و بیان خوب صورت مساله به درستی مشخص نمود و در این راستا بایستی در ارتباطات، به تمام جوانب موضوعات توجه کرد، اثرات مثبت و منفی را در نظر گرفت. تا بتوانیم نتایج را به خوبی پیش بینی کنیم. در مدتی که بنده مدیر امور دانشجویی دانشگاه بودم، جلسات مختلفی با حضور دانشجویان و کارمندان به منظور تبادل افکار، شنیدن نقطه نظرات و مشخص ساختن رویکردها و فرایندهای کاری داشته ایم. بنده معتقد هستم محیط خوابگاه ها یک محیط آموزشی است و مسئولیت ما، خدمت رسانی به دانشجویان است. لذا همکاران بنده در خوابگاه ها، در خیلی از مسائل می‌توانند تأثیر بسزایی بر دانشجویان داشته باشند. تأکید ما در مدیریت امور دانشجویی، بر همکاری فعالانه در تمامی ابعاد، برقراری ارتباط موثر با والدین دانشجویان، پیگیری مطالبات دانشجویان با رعایت مقررات و قوانین و ارائه راهکار به منظور حل مسائل بوده است. همه ما یک وظیفه مشترک داریم که آن رسیدگی به وضعیت رفاهی، معیشتی، فرهنگی و اجتماعی دانشجویان است. جا دارد از صبوری و سخت‌کوشی همیشگی همکارانم در حوزه مدیریت امور دانشجویی تشکر نمایم و قدردان زحمات آنها باشم.

 

  • گروه خبری : امور دانشجویی
  • کد خبر : 39746
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست