در ستاد مدیریت بحران:
تدوین راهکار علمی ایمن سازی خوابگاهها
نقشه راه ایمن سازی خوابگاهها با همکاری دانشکده بهداشت و ایمنی تدوین می شود

به گزارش روابط عمومی مدیریت دانشجویی: سومین جلسه ستاد بحران حوادث مرتبط با خوابگاهها با حضور ریاست دانشکده بهداشت و ایمنی و اساتید حوزه ایمنی و بلایا ، آقایان دکتر رضا غلام نیا و دکتر داوود خراسانی در روز سه شنبه 21اسفند با میزبانی معاونت دانشجویی و فرهنگی برگزار شد .
در این نشست دکترکدخدازاده ضمن خیر مقدم به مدعوین بر عملیاتی بودن این جلسات تاکید کرد و افزود : ما قصد نداریم مصوبات این جلسات فقط در روی کاغذ بماند و رسالت تدوین شناسنامه ایمنی مکانها ، استاندارد سازی سازه ها و رفتارها برای این کمیته ترسیم شده است .
معاون محترم دانشجویی فرهنگی اذعان داشت :باید از پتانسیلهای موجود در دانشگاه که مهمترین آن دانش اساتید دانشگاه در حوزه سلامت و بلایا است بهره مند شویم .وی افزود ماخواستار تدوین نقشه راه برای دانشگاه و تسری حرکت علمی در کل دانشگاهها هستیم .
وی افزود ما توان و استعداد سکانداری ایمنی اماکن آموزشی و خوابگاهی دانشگاهها را داریم و به فضل خدا قدمهای محکم مبتنی برعلم در این راستا بر خواهیم داشت .
دکتر کدخدا زاده ضمن تاکید برپویایی اساتید دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه ، از تشکیل کنفرانس یک روزه با عنوان اولین کمیتهHSE در اماکن خوابگاهی در بهار 98 در سطح معاونین و مدیران دانشجویی فر هنگی با همکاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی خبرداد و افزود این سمینار منشاء حرکت علمی در راستا ی مقابله با مخاطرات طبیعی و انسانی است.
معاون دانشجویی ضمن تأکید براهمیت آموزش در همه سطوح گفت رسالت ما این است که این آموزشها را از سطح دبستان و حتی پایین تر آز آن با تهیه انیمیشن های آموزشی با محتوای جذاب طراحی نموده جهت انتشار در فضاهای آموزشی به اموزش و پرورش ارائه گردد .
در این نشست دکتر اسلامی رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی ضمن اعلام رسالت این دانشکده در راستای آموزش و مدیریت دربهداشت و حوادث غیر مترقبه طبیعی و انسان ساخته اعلام داشت در رسیدن به اهداف کمیته ایمن سازی اماکن خوابگاهی همه توان و دانش خود را بکار میگیریم تا با تشکیل تیمهای اضطراری به بهترین و علمی ترین شکل عمل نمائیم .
ایشان با اشاره به ضعف سیستماتیک سازمانها در شناسنامه دار کردن اطلاعات افزود بهترین فرآیند ، بدست آوردن کلیه اطلاعات از طریق بازدید ها و چک لیستها است که به واسطه آن میتوان تصمیمات درست و به هنگام اتخاذکرد.
در ادامه دکتر غلام نیا با تاکید بر اتمام زمان علت یابی نیازها و اهمیت تشکیل کمیته اظطرار گفت : از این لحظه باید در وادی عمل گام برداریم و با تدوین مگا پروژه قدم به قدم به سمت عملی کردن مباحث مطرح شده در جلسات گام برداریم .
ایشان اظهار داشتند تا آخر فرودین پروپوزال طرح با کمک اساتید تدوین و ارائه میگردد.
دکتر خراسانی از دیگر اساتید حاضر در جلسه ضمن ابراز خرسندی از توجه مدیران ارشد به مسئله ایمنی اماکن گفت: نخستین قدم در فرایند ایمنی تشکیل کار گروه سلامت در بلایا در دانشگاهها با ریاست رئیس دانشگاه بالا ترین مقام هر دانشگاه می باشد .
وی افزود: گام دوم صدور حکم برای اعضای تیم که به منزله تقسیم و تفویض مسئولیت است و تعیین کننده نقش افراد در مواقع بحران و قدم سوم اندازه گیری با ابزار استاندارد و ملی برای وضعیت موجود خوابگاهها و اماکن دانشجویی است
وی گام بعدی را فازپیش گیری و کاهش خطر عنوان کرد و گفت : باید مشخص گردد چه افرادی چه کاری باید انجام دهند و افسران ایمنی چه کسانی هستند و چه رسالتی برعهده دارند
گفتنی است در راستای تحقق دستور العمل ایمن سازی اماکن دانشجویی و آموزشی از آذر ماه امسال به طور رسمی ستاد مدیریت بحران در حوادث مرتبط با خوابگاهها تشکیل و 3 جلسه با حضور اعضای کمیته و2 جلسه پشتیبانی مصوبات جلسات اصلی تشکیل شده است و در ادامه با عملیاتی کردن ستاد با تشکیل کمیته ها و کار گروههای تخصصی ادامه خواهد یافت .