جلسه شورای برنامه ریزی خدمات یاورانه دانشگاه های علوم پزشکی منطقه ده در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد
.
جلسه شورای برنامه ریزی خدمات یاورانه دانشگاه های علوم پزشکی منطقه ده در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد

در این جلسه که با حضور رؤسای مراکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران، تهران، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، علوم پزشکی بقیه الله (ع) و نمایندگان اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، رؤسای مراکز مشاوره به بحث و تبادل نظر پیرامون هات لاین و چالش های مشترک مراکز مشاوره در دانشگاه های علوم پزشکی منطقه ۱۰ پرداختند.
به گزارش مفدابهشتی- محمد نوری رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس این شورا در این جلسه با بیان دستور جلسه از رؤسای مراکز مشاوره منطقه ۱۰ خواست تا تجربیات موفق و چالش های خود را بیان نمایند.
دکتر رضایی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دو چالش اساسی خود را در زمینه مقاومت دانشجویان برای بستری و بحث اطلاع به خانواده در مواردی که افکار خودآسیب رسان دارد را مطرح نمود و سایر دانشگاه ها تجربیات خود را ارائه کردند.
در ادامه جلسه نوری نیاز به اصلاح نحوه غربالگری دانشجویان و دستیاران و به کارگیری شیوه های متعدد را یادآوری کرد و تجربه ارزیابی ۳۶۰ درجه را مطرح نمود و بر ضرورت وجود یک خط هات لاین برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ویژه خودآسیب رسانی در دانشجویان تاکید نمود و تجربیات خود در زمینه چالش های مطرح شده را تشریح نمود.
در ادامه جلسه دکتر رحیمی نژاد نحوه برخورد قانونی و مبتنی بر شواهد برای موارد مطرح شده از مقاومت دانشجویان برای بستری و بحث اطلاع به خانواده در مواردی که افکار خودآسیب رسان دارند را توضیح کامل داد و افزود: در بحث استفاده از روش های متعدد غربالگری، تماس تلفنی را بسیار اثر بخش یافته و مستمر به کار خواهند برد.
حمزه ای رئیس مرکز مشاوره دانشگاه بقیه الله(عج) بر ضرورت تدریس مهارت های زندگی به صورت واحد درسی و استفاده از اساتید گروه های روانشناسی و روانپزشکی دانشگاه تاکید نمود.
همچنین پیروی رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، بحث هات لاین را مطرح و ضعف های کنونی خطوط هات لاین را متذکر شد و بر اهمیت ایجاد یک دستورالعمل مشخص برای این امر به منظور کاهش آسیب های اجتماعی تاکید نمود.
در پایان در مورد دستورالعمل خط هات لاین و خدمات آن بحث و تبادل نظر شد. و مقرر گردید که با نامه ای از طرف رئیس شورای برنامه ریزی خدمات یاورانه منطقه ۱۰ پیشنهادات و مصوبات جلسه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعکس گردد.
گفتنی است این جلسه در تاریخ ۲۲ تیر ماه سال جاری و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.